
Ilość:
2 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
10 min.
Czas całkowity:
20 min.
Czuć wiosnę, nowalijki na straganach 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek, nasiona chia
Wskazówki
- Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
- Jogurt naturalny łączymy z majonezem, doprawiamy przyprawami i mieszamy.
- W misce układamy porwaną sałatę rzymską, młode listki botwinki, szpinaku i rukoli. Polewamy sosem jogurtowo-majonezowym. Następnie układamy: zielonego ogórka pokrojonego w cieniutkie wstęgi, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, cebulkę w piórka i jajka podzielone na ćwiartki. Wszystko posypujemy kiełkami i nasionami chia. Smacznego!