Sałatka wiosenna

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 20 min.

Czuć wiosnę, nowalijki na straganach 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek, nasiona chia

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
  • Jogurt naturalny łączymy z majonezem, doprawiamy przyprawami i mieszamy.
  • W misce układamy porwaną sałatę rzymską, młode listki botwinki, szpinaku i rukoli. Polewamy sosem jogurtowo-majonezowym. Następnie układamy: zielonego ogórka pokrojonego w cieniutkie wstęgi, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, cebulkę w piórka i jajka podzielone na ćwiartki. Wszystko posypujemy kiełkami i nasionami chia. Smacznego!

Dodaj komentarz