Sałatka wiosenna

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Polecam pyszną sałatką z tego co w tym okresie najlepsze: rzodkiewka, szparagi, ogórek małosolny i młode ziemniaczki. Mniam 🙂 Sałatka świetnie się sprawdza jako dodatek do grillowanej karkówki.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na sos

Wskazówki

0/5 Wskazówki
  • Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu kroimy na połówki lub ćwiartki.
  • Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Smażymy szparagi przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.
  • Czerwoną cebulkę kroimy na plasterki, zalewamy sokiem z cytryny, solimy, ugniatamy i odstawiamy aby zmiękła.
  • Do miski wkładamy składniki na sos: majonez, musztardę francuską, sok i skórkę z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę rzodkiewki i ogórki małosolne.
  • A następnie ugotowane ziemniaki i usmażone szparagi. Wszystko dokładnie mieszamy i na wierzchu układamy wcześniej przygotowaną czerwoną cebulkę. Smacznego!

Dodaj komentarz