Sałatka makaronowa z cieciorką i fetą

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Jutro Andrzejki. Obchodzicie to święto? Jeśli planujecie bawić się na domówce – zachęcam do przygotowania tej pysznej sałatki makaronowej z cieciorką i fetą.

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na sos
  • Składniki na sałatkę

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania sosu. Do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy miód, musztardę, pieprz i sól. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy, aby uzyskać jednolitą emulsję.
  • Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Paprykę, ogórka i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy, a oliwki kroimy na połówki lub plasterki.
  • Do miski przekładamy makaron, paprykę, ogórka, ciecierzycę, pomidorki, cebulę, oliwki, natkę pietruszki i kruszymy ser feta, następnie dodajemy sos miodowo-musztardowy i wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego!

Dodaj komentarz