Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Jutro Andrzejki. Obchodzicie to święto? Jeśli planujecie bawić się na domówce – zachęcam do przygotowania tej pysznej sałatki makaronowej z cieciorką i fetą.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na sos
- Składniki na sałatkę
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania sosu. Do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy miód, musztardę, pieprz i sól. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy, aby uzyskać jednolitą emulsję.
- Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Paprykę, ogórka i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy, a oliwki kroimy na połówki lub plasterki.
-