Kategoria: Dania z drobiu
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
35 min.
Czas całkowity:
55 min.
Nie masz pomysłu na rodzinny obiad? Ten posmakuje wszystkim – wypróbuj przepis na faszerowaną roladę z indyka.
Składniki
Dostosuj porcje
- Składniki na nadzienie
Wskazówki
- Mięso układamy na desce, nadcinamy nożem na pół, ale nie do końca tylko tak, żeby powstał duży płat mięsa. Przykrywamy go folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na cieńszy filet, ok. 1,5 cm grubości. Doprawiamy solą, pieprzem i nacieramy olejem z suszonych pomidorów.
- Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, doprawiamy tymiankiem i smażymy przez 2 minuty. Dodajemy startą na tarce cukinię i smażymy przez ok. 5 minut, aż odparuje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni, dodajemy starty żółty ser i mieszamy.
-
-