Kategoria: Dania główne, Dania mączne
Kuchnia: Kuchnia śródziemnomorska
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 25 min.
Przyrządzanie:
5 min.
Czas całkowity:
30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Wcześniej wkładamy ser Lazur do zamrażalnika, aby można go było łatwo zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Oliwę rozgrzewamy w rondlu i smażymy posiekanego pora. Następnie dodajemy bekon pokrojony w cienkie paseczki. Pieczarki kroimy na plasterki i dodajemy do rondla. Wszystko podlewamy bulionem i dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu odparuje.
- W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Odsączamy i wrzucamy do rondla, razem z serem startym na grubych oczkach. Delikatnie mieszamy i dusimy około 2 minut, aż ser się rozpuści. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec posypujemy natką. Smacznego!