Pasztet z cukinii

Ilość: 5 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 30 min.

Cukinia to bardzo uniwersalne warzywo, z którego można wyczarować wiele rożnych potraw.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Cukinię i marchewkę obieramy ze skórki. Warzywa i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach do dużej miski. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobniutką kosteczkę, żółtka i bułkę tartą. Mieszamy.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z pozostałymi składnikami. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem.
  • Pasztet pieczemy w podłużnej formie keksowej, wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 200°C z termoobiegiem, około 1 godziny. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Smacznego!

Dodaj komentarz