Pasta jajeczna w papryczkach sweet bite

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Dzisiaj zapraszam na wiosenne śniadanko. Pasta jajeczna z żółtym serem i szczypiorkiem. Idealna na kanapki i do faszerowania jaj, a dzisiaj podana w papryczkach sweet bite. Mniam 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Papryczki przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • Do jajek dodajemy starty ser, majonez, jogurt, musztardę i posiekamy szczypiorek. Doprawiamy solą, pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • Papryczki faszerujemy pastą jajeczno-serową. Z szerszej strony papryczek wkładamy w pastę gałązki natki pietruszki, które będą imitować nać marchewki. Oszukane marchewki układamy na półmisku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy. Smacznego!

Dodaj komentarz