Pasta jajeczna w papryczkach sweet bite

Dzisiaj zapraszam na wiosenne śniadanko. Pasta jajeczna z żółtym serem i szczypiorkiem. Idealna na kanapki i do faszerowania jaj, a dzisiaj podana w papryczkach sweet bite. Mniam :)
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • 10-12 pomarańczowych papryczek sweet bite
  • 5 jajek
  • 100 g żółtego sera
  • 2 tbsp majonezu
  • 2 tbsp jogurtu greckiego
  • 1 tsp musztardy
  • sól, pieprz
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek pietruszki
Wskazówki
  1. Papryczki przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
  2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  3. Do jajek dodajemy starty ser, majonez, jogurt, musztardę i posiekamy szczypiorek. Doprawiamy solą, pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  4. Papryczki faszerujemy pastą jajeczno-serową. Z szerszej strony papryczek wkładamy w pastę gałązki natki pietruszki, które będą imitować nać marchewki. Oszukane marchewki układamy na półmisku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy. Smacznego!