Pasta jajeczna w papryczkach sweet bite
Dzisiaj zapraszam na wiosenne śniadanko. Pasta jajeczna z żółtym serem i szczypiorkiem. Idealna na kanapki i do faszerowania jaj, a dzisiaj podana w papryczkach sweet bite. Mniam :)
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
10-12
pomarańczowych papryczek sweet bite
-
5
jajek
-
100
g
żółtego sera
-
2
tbsp
majonezu
-
2
tbsp
jogurtu greckiego
-
1
tsp
musztardy
-
sól, pieprz
-
pęczek szczypiorku
-
pęczek pietruszki
Wskazówki
-
Papryczki przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
-
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
-
Do jajek dodajemy starty ser, majonez, jogurt, musztardę i posiekamy szczypiorek. Doprawiamy solą, pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
-
Papryczki faszerujemy pastą jajeczno-serową. Z szerszej strony papryczek wkładamy w pastę gałązki natki pietruszki, które będą imitować nać marchewki. Oszukane marchewki układamy na półmisku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy. Smacznego!