Parówki w cieście francuskim

Ilość: 3 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Dzisiaj szybkie i proste śniadanko z gotowców żeby było więcej czasu na od.poczywanie 😉 Parówki w cieście francuskim – chrupiące, smaczne… Po prostu pycha!

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Z parówek zdejmujemy plastikowe osłonki. Ciasto francuskie kroimy na pół, a następnie każdą połówkę jeszcze na 3 prostokąty. Na każdym kawałku układamy parówkę.
  • Parówkę zawijamy w ciasto. Każdą porcje nadcinamy, ale nie do końca i zwijamy w kółeczko.
  • Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
  • Parówki pieczemy ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C stopni. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami. Smacznego!

Dodaj komentarz