Parówki w cieście francuskim

Dzisiaj szybkie i proste śniadanko z gotowców żeby było więcej czasu na od.poczywanie ;) Parówki w cieście francuskim - chrupiące, smaczne… Po prostu pycha!
Porcje: 3 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (300g)
  • 6 parówek
  • 50 ml mleka do posmarowania
  • sezam
  • ulubione sosy np. majonez pomieszany z ketchupem ;)
Wskazówki
  1. Z parówek zdejmujemy plastikowe osłonki. Ciasto francuskie kroimy na pół, a następnie każdą połówkę jeszcze na 3 prostokąty. Na każdym kawałku układamy parówkę.
  2. Parówkę zawijamy w ciasto. Każdą porcje nadcinamy, ale nie do końca i zwijamy w kółeczko.
  3. Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
  4. Parówki pieczemy ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C stopni. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami. Smacznego!