Parówki w cieście francuskim
Dzisiaj szybkie i proste śniadanko z gotowców żeby było więcej czasu na od.poczywanie ;) Parówki w cieście francuskim - chrupiące, smaczne… Po prostu pycha!
Porcje:
3
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
15
minut
Czas całkowity:
30
minut
Składniki
-
1
opakowanie ciasta francuskiego
(300g)
-
6
parówek
-
50
ml
mleka do posmarowania
-
sezam
-
ulubione sosy np. majonez pomieszany z ketchupem ;)
Wskazówki
-
Z parówek zdejmujemy plastikowe osłonki. Ciasto francuskie kroimy na pół, a następnie każdą połówkę jeszcze na 3 prostokąty. Na każdym kawałku układamy parówkę.
-
Parówkę zawijamy w ciasto. Każdą porcje nadcinamy, ale nie do końca i zwijamy w kółeczko.
-
Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
-
Parówki pieczemy ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C stopni. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami. Smacznego!