Papryka nadziewana twarogiem i jajkiem

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Paprykę przygotowujemy dzień wcześniej. Po umyciu odcinamy nasadę ogonka, usuwamy pestki i białe włókna, tak aby nie uszkodzić strąka i aby powstała z niego miseczka.
  • Twaróg ucieramy ze śmietaną, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Paprykę napełniamy do 1/3 masą serową. Łyżeczką dociskamy twarożek do ścianek papryki. W środku umieszczamy ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajko. Strąk dopełniamy masą serową. Papryki wkładamy do lodówki na całą noc.
  • Rano kroimy papryki w plastry grubości 1 cm. Smacznego!

Dodaj komentarz