KETO papryka nadziewana twarogiem i jajkiem
Zapraszam na pyszne KETO śniadanko :)
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
3
papryki
(czerwona, żółta, zielona)
-
3
jajka
(ugotowane na twardo)
-
500
g
twarogu
-
3
tbsp
śmietany 18%
-
pęczek szczypiorku
-
sól, pieprz
Wskazówki
-
Paprykę przygotowujemy dzień wcześniej. Po umyciu odcinamy nasadę ogonka, usuwamy pestki i białe włókna, tak aby nie uszkodzić strąka i aby powstała z niego miseczka.
-
Twaróg ucieramy ze śmietaną, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
-
Paprykę napełniamy do 1/3 masą serową. Łyżeczką dociskamy twarożek do ścianek papryki. W środku umieszczamy ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajko. Strąk dopełniamy masą serową. Papryki wkładamy do lodówki na całą noc.
-
Rano kroimy papryki w plastry grubości 1 cm. Smacznego!