KETO papryka nadziewana twarogiem i jajkiem

Zapraszam na pyszne KETO śniadanko :)
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • 3 papryki (czerwona, żółta, zielona)
  • 3 jajka (ugotowane na twardo)
  • 500 g twarogu
  • 3 tbsp śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
Wskazówki
  1. Paprykę przygotowujemy dzień wcześniej. Po umyciu odcinamy nasadę ogonka, usuwamy pestki i białe włókna, tak aby nie uszkodzić strąka i aby powstała z niego miseczka.
  2. Twaróg ucieramy ze śmietaną, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Paprykę napełniamy do 1/3 masą serową. Łyżeczką dociskamy twarożek do ścianek papryki. W środku umieszczamy ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajko. Strąk dopełniamy masą serową. Papryki wkładamy do lodówki na całą noc.
  4. Rano kroimy papryki w plastry grubości 1 cm. Smacznego!