Kategoria: Dania z ryb i owoców morza
Ilość:
2 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Dzisiaj przepis na danie szybkie i łatwe, a wiem, że takie lubicie 🙂
Polecam! Warto przygotować pyszne krewetki 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
-
-
-
Notatki
Jak oczyścić krewetki krok po kroku dla tych, którzy nie mieli wcześniej z nimi do czynienia: 1.Zaczynamy od odcięcia główki (kupując krewetki mrożone zazwyczaj, są one już bez głowy). 2. Następnie usuwamy pancerzyk - ogonek można zostawić lub usunąć - ja usuwam. 3. Na końcu usuwamy jelito krewetki - nacinamy krewetkę wzdłuż całego grzbietu, rozchylamy nacięcie i usuwamy ciemną żyłkę czyli jelito - najłatwiej zrobić to za pomocą nożyka lub wykałaczki. 4.Płuczemy krewetki w zimnej wodzie i osuszamy na papierowym ręczniku. Teraz krewetki nadają się do przygotowania potrawy.