Panini z kurczakiem, cheddarem i czerwonym pesto

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min.

Kanapka na ciepło we włoskim stylu to ciekawa propozycja na urozmaicenie codziennych śniadań.

 

 

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż, aby powstały dwa cieńsze kotlety. Mięso marynujemy w oliwie, oregano, soli i pieprzu. Kurczaka grillujemy i odstawiamy, aby mięso odpoczęło. Po tym czasie kroimy go w plastry.
  • Ciabattę kroimy wzdłuż i smarujemy pesto obie połówki, układamy plasterki sera cheddar, kurczaka i rukoli. Wkładamy panini do opiekacza na kilka minut. Smacznego!

Notatki

Jak zrobić czerwone pesto?

1/3 szklanki oleju z suszonych pomidorów + 1/2 szklanki suszonych pomidorów + 4 łyżki orzechów pinii lub nerkowców + 1 ząbek czosnku + 1/4 szklanki startego parmezanu + zależnie od upodobań mniejszy lub większy kawałek papryczki chili :)

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, doprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz