Kategoria: Desery, Walentynki
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie, Gotowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Tylko trzy składniki + kwaśne owoce i masz przepyszny deser.
Składniki
Dostosuj porcje
- Dodatkowy
Wskazówki
- 200 ml śmietany wlewamy do rondelka, stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej śmietany dodajemy połamaną czekoladę i pokruszoną chałwę. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia się dodatków i do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do wystudzenia.
- Pozostałą śmietanę, 300 ml, ubijamy na sztywno. Następnie łączymy ubitą śmietanę z kremem czekoladowo-chałwowym, delikatnie mieszając.
- Mus przekładamy do pucharków, posypukemy pokruszoną chałwą i obkładamy owocami. Mus chłodzimy w lodówce 2-3 godziny. Smacznego!