KETO muffiny z cukinii i jajek

Ilość: 9 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 25 min. Czas całkowity: 40 min.

Kto ma ochotę na KETO śniadanko?

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Blachę do pieczenia muffinek smarujemy olejem. Cukinię kroimy w szerokie, cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Po dwa paski cukinii zawijamy w okrąg i umieszczamy w foremkach.
  • W środek każdej wbijamy jajko, doprawiamy solą i pierzem. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Wierzch posypujemy serem cheddar.
  • Muffinki pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Podajemy na liściach sałaty, posypane szczypiorkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz