KETO muffiny z cukinii i jajek

Kto ma ochotę na KETO śniadanko?
Porcje: 9 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 25 minut
Czas całkowity: 40 minut
Składniki
  • 1 cukinia
  • 9 jajek
  • 1/2 czerwonej cukinii
  • 3 plasterki szynki
  • 60 g startego sera np. ccheddar
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
Wskazówki
  1. Blachę do pieczenia muffinek smarujemy olejem. Cukinię kroimy w szerokie, cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Po dwa paski cukinii zawijamy w okrąg i umieszczamy w foremkach.
  2. W środek każdej wbijamy jajko, doprawiamy solą i pierzem. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Wierzch posypujemy serem cheddar.
  3. Muffinki pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Podajemy na liściach sałaty, posypane szczypiorkiem. Smacznego!