KETO muffiny z cukinii i jajek
Kto ma ochotę na KETO śniadanko?
Porcje:
9
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
25
minut
Czas całkowity:
40
minut
Składniki
-
1
cukinia
-
9
jajek
-
1/2
czerwonej cukinii
-
3
plasterki szynki
-
60
g
startego sera np. ccheddar
-
sól, pieprz
-
szczypiorek
Wskazówki
-
Blachę do pieczenia muffinek smarujemy olejem. Cukinię kroimy w szerokie, cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Po dwa paski cukinii zawijamy w okrąg i umieszczamy w foremkach.
-
W środek każdej wbijamy jajko, doprawiamy solą i pierzem. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Wierzch posypujemy serem cheddar.
-
Muffinki pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Podajemy na liściach sałaty, posypane szczypiorkiem. Smacznego!