Muffinki z szynką i żółtym serem

Ilość: 12 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 25 min. Czas całkowity: 45 min.

Składniki

0/14 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajko miksujemy z mlekiem i olejem. Dodajemy ketchup, sól, przeciśnięty czosnek, natkę oraz chili. Łączymy z przesianą mąką pomieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Szynkę, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki dodajemy do ciasta, mieszamy.
  • Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180°C do suchego patyczka (około 25 minut). Smacznego!

Dodaj komentarz