Kategoria: Ciasteczka
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
12 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
30 min.
Proste i szybkie do przygotowania. Mikser jest zbędny, wystarczy rózga kuchenna.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki mokre
- Składniki suche
- Dodatkowo: 1 1/2 tabliczki czekolady (użyłam czekolady nadziewanej Wedla gorzkiej z nadzieniem truskawkowym)
Wskazówki
- Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy rózgą kuchenną.
- Następnie dodajemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
-
- Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Smacznego!