Łosoś w śmietanowo-serowym sosie

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min.

Pyszny obiad, a w roli głównej łosoś w sosie śmietanowo-serowym. Ale to nie wszystko, bo jeszcze pieczone młode ziemniaczki i fasolka szparagowa. Skusicie się?

Składniki

0/20 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na sos

Wskazówki

0/5 Wskazówki
  • Młode ziemniaki myjemy, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy i układamy na dnie garnka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na około 20-25 minut. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
  • Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy masło, chwilkę smażymy, wlewamy śmietankę i dodajemy przyprawy, a na samym końcu starty ser. Sos gotujemy. aż zgęstnieje.
  • Majonez mieszamy z przyprawami. Łososia smarujemy powstałą masą i posypujemy parmezanem.
  • Układamy na podpieczonych ziemniakach i wstawiamy do piekarnika na 10-12 minut.
  • Na talerzu układamy pieczone ziemniaki, fasolkę szparagową, łososia i polewamy rybę sosem. Podajemy z połówkami cytryny. Smacznego!

Dodaj komentarz