Kremowa jaglanka z owocami

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 30 min.

Dziś słodka propozycja weekendowego śniadania – jaglanka na mleku z owocami.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Aby pozbyć się goryczki z kaszy, przesypujemy kaszę na sitko i płuczemy pod zimną bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem (około 2 l wody).
  • Mleko wlewamy do garnka, dodajemy opłukaną kaszę. Wszystko gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wciągnie cały płyn i będzie miękka. Jeżeli kasz jest jeszcze twarda, a płynu już nie ma dodajcie jeszcze trochę mleka. Szczególnie na końcu gotowania trzeba uważać, aby nie przypalić gęstej kaszy.
  • Kaszę chwilę studzimy. Następnie dodajemy serek, ekstrakt z wanilii, banana i wszystko blendujęmy, aż masa będzie aksamitna i gładka. Jeżeli jest dla Was za gęsta dodajcie trochę mleka.
  • Jaglankę przekładamy do miseczek, dodajemy owoce, płatki migdałowe i polewamy syropem klonowym. Smacznego!

Dodaj komentarz