Krem z selera z gruszkami

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Krem z selera to aksamitna, delikatna zupa, która Was zaskoczy i uwiedzie 😉 Gruszki i ser pleśniowy dopełniają całości.

 

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania warzyw i owoców. Seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i także kroimy w kostkę.
  • W garnku rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Dodajemy pokrojone warzywa i smażymy kilka, następnie dodajemy gruszki i także je chwilę przesmażamy. Wszystko zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na jednolity, gładki krem.
  • Krem podajemy z grzankami i błękitnym serem pleśniowym Lazur, posypany czarnym sezamem. Smacznego!

Dodaj komentarz