Krem z selera z gruszkami
Krem z selera to aksamitna, delikatna zupa, która Was zaskoczy i uwiedzie ;) Gruszki i ser pleśniowy dopełniają całości.
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
2
tbsp
masła
-
1
cebula
-
1
seler
-
1
pietruszka
-
3
gruszki
-
500
ml
warzywny bulion
-
sól, pieprz. czarny sezam
-
grzanki
-
ser pleśniowy błękitny Lazur
Wskazówki
-
Zaczynamy od przygotowania warzyw i owoców. Seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i także kroimy w kostkę.
-
W garnku rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Dodajemy pokrojone warzywa i smażymy kilka, następnie dodajemy gruszki i także je chwilę przesmażamy. Wszystko zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na jednolity, gładki krem.
-
Krem podajemy z grzankami i błękitnym serem pleśniowym Lazur, posypany czarnym sezamem. Smacznego!