Kategoria: Walentynki, Zupy
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Krem z selera to aksamitna, delikatna zupa, która Was zaskoczy i uwiedzie 😉 Gruszki i ser pleśniowy dopełniają całości.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania warzyw i owoców. Seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i także kroimy w kostkę.
- W garnku rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Dodajemy pokrojone warzywa i smażymy kilka, następnie dodajemy gruszki i także je chwilę przesmażamy. Wszystko zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na jednolity, gładki krem.
- Krem podajemy z grzankami i błękitnym serem pleśniowym Lazur, posypany czarnym sezamem. Smacznego!