Koreczki z ogórka z pastą z tuńczyka

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka to pyszna, lekka przekąska.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Studzimy je, obieramy i ścieramy na jarzynówce na grubych oczkach. Rzodkiewki myjemy i także ścieramy na na jarzynówce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy (odkładamy łyżkę do ozdoby).
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wkładamy do miski w której będziemy robić pastę. Rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy starte jajka, rzodkiewkę, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ogórka kroimy ukośnie na cienkie plasterki. Spinamy go wykałaczką, aby powstała łódeczka i napełniamy ją pastą tuńczykową. Tak przygotowane koreczki układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem i czarnym sezamem. Smacznego!

Dodaj komentarz