Koreczki z ogórka z pastą z tuńczyka

Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka to pyszna, lekka przekąska.
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 10 minut
Przyrządzanie: 20 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 tbsp majonezu
  • 2 długie ogórki
  • czarny sezam
  • sól, pieprz
Wskazówki
  1. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Studzimy je, obieramy i ścieramy na jarzynówce na grubych oczkach. Rzodkiewki myjemy i także ścieramy na na jarzynówce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy (odkładamy łyżkę do ozdoby).
  2. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wkładamy do miski w której będziemy robić pastę. Rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy starte jajka, rzodkiewkę, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Ogórka kroimy ukośnie na cienkie plasterki. Spinamy go wykałaczką, aby powstała łódeczka i napełniamy ją pastą tuńczykową. Tak przygotowane koreczki układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem i czarnym sezamem. Smacznego!