Koreczki z ogórka z pastą z tuńczyka
Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka to pyszna, lekka przekąska.
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
10
minut
Przyrządzanie:
20
minut
Czas całkowity:
30
minut
Składniki
-
1
puszka tuńczyka w sosie własnym
-
4
jajka
-
1
pęczek rzodkiewek
-
1
pęczek szczypiorku
-
3
tbsp
majonezu
-
2
długie ogórki
-
czarny sezam
-
sól, pieprz
Wskazówki
-
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Studzimy je, obieramy i ścieramy na jarzynówce na grubych oczkach.
Rzodkiewki myjemy i także ścieramy na na jarzynówce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy (odkładamy łyżkę do ozdoby).
-
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wkładamy do miski w której będziemy robić pastę. Rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy starte jajka, rzodkiewkę, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
-
Ogórka kroimy ukośnie na cienkie plasterki. Spinamy go wykałaczką, aby powstała łódeczka i napełniamy ją pastą tuńczykową. Tak przygotowane koreczki układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem i czarnym sezamem. Smacznego!