Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
30 min.
Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka to pyszna, lekka przekąska.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Studzimy je, obieramy i ścieramy na jarzynówce na grubych oczkach. Rzodkiewki myjemy i także ścieramy na na jarzynówce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy (odkładamy łyżkę do ozdoby).
- Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wkładamy do miski w której będziemy robić pastę. Rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy starte jajka, rzodkiewkę, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Ogórka kroimy ukośnie na cienkie plasterki. Spinamy go wykałaczką, aby powstała łódeczka i napełniamy ją pastą tuńczykową. Tak przygotowane koreczki układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem i czarnym sezamem. Smacznego!