KETO bułki

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 50 min. Czas całkowity: 1 godz. 5 min.

Bułki z łuski babki jajowatej dla jednych czarna magia, dla drugich chleb powszedni.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki: babkę jajowatą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodajemy jajka, ocet, wodę i za pomocą miksera wyrabiamy jednolite ciasto.
  • Dłonie smarujemy oliwą i formujemy 6 bułeczek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy sezamem.
  • Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175°C z termoobiegiem około 50 minut. Smacznego!

Notatki

Z tej porcji wychodzi 6 bułek.

Dodaj komentarz