KETO bułki

Bułki z łuski babki jajowatej dla jednych czarna magia, dla drugich chleb powszedni.
Porcje: 3 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 50 minut
Czas całkowity: 65 minut
Składniki
  • 70 g łuska babki jajowatej
  • 200 g mąki migdałowej
  • 2 tsp proszku do pieczenia
  • 1 tsp soli
  • 375 ml wrzątku
  • 2 tsp octu jabłkowego
  • 3 jajka
  • 6 tsp sezamu
  • 2 tbsp oliwy
Wskazówki
  1. W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki: babkę jajowatą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodajemy jajka, ocet, wodę i za pomocą miksera wyrabiamy jednolite ciasto.
  2. Dłonie smarujemy oliwą i formujemy 6 bułeczek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy sezamem.
  3. Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175°C z termoobiegiem około 50 minut. Smacznego!
Notatki

Z tej porcji wychodzi 6 bułek.