KETO bułki
Bułki z łuski babki jajowatej dla jednych czarna magia, dla drugich chleb powszedni.
Porcje:
3
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
50
minut
Czas całkowity:
65
minut
Składniki
-
70
g
łuska babki jajowatej
-
200
g
mąki migdałowej
-
2
tsp
proszku do pieczenia
-
1
tsp
soli
-
375
ml
wrzątku
-
2
tsp
octu jabłkowego
-
3
jajka
-
6
tsp
sezamu
-
2
tbsp
oliwy
Wskazówki
-
W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki: babkę jajowatą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodajemy jajka, ocet, wodę i za pomocą miksera wyrabiamy jednolite ciasto.
-
Dłonie smarujemy oliwą i formujemy 6 bułeczek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy sezamem.
-
Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175°C z termoobiegiem około 50 minut. Smacznego!
Notatki
Z tej porcji wychodzi 6 bułek.