Kapsalon

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 1 godz. 15 min.

Dzisiaj polecam wszystkie ulubione składniki w jednej potrawie. Holenderskie danie typu fast food, na które składają się: frytki przykryte szoarmą i warstwą sera, a następnie zapiekane i podane z sałatką z sosem czosnkowym. Mniam 🙂

Składniki

0/16 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na sałatkę
  • Składniki na sos czosnkowy
  • Dodatkowo: aluminiowe foremki albo inne naczynie do zapiekania

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Frytki możecie zrobić sami np. według tego przepisu https://fierykitchen.pl/recipes/domowe-frytki/ lub użyć gotowych, mrożonych i upiec je w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju na patelni, pod koniec dodajemy przyprawę. Warzywa na sałatkę dowolnie kroimy. Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy.
  • W foremkach układamy warstwę frytek, na to kurczaka i ser. Zapiekamy w piekarniku 200˚C, aż ser się roztopi. Polewamy ketchupem i sosem czosnkowym i wykładamy dodatki: sałatę lodową, pomidorki, ogórka, cebulę czerwoną i kukurydzę. Wierzch polewamy sosem czosnkowym. i serwujemy. Smacznego!

Dodaj komentarz