Kalafior z sadzonym jajkiem i ziemniakami

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Nie zawsze musi być mięso!  Kalafior w chrupiącej panierce z sadzonymi jajkami, to idealny pomysł na łatwy w przygotowaniu obiad na który na pewno skuszą się wszyscy domownicy 🙂

 

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatkowo: koperek, szczypiorek,

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Kalafiora obieramy z liści. Nie wykrawamy środka, bo on trzyma nam kalafiora w całości. Całego kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy go, a następnie kroimy na centymetrowe plastry, które panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na patelni na klarowanym maśle na złoty kolor.
  • Kalafiora podajemy z jajkiem sadzonym i ziemniakami z wody. Danie przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i koperkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz