Kategoria: Dania z warzyw, surówki
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Nie zawsze musi być mięso! Kalafior w chrupiącej panierce z sadzonymi jajkami, to idealny pomysł na łatwy w przygotowaniu obiad na który na pewno skuszą się wszyscy domownicy 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Dodatkowo: koperek, szczypiorek,
Wskazówki
- Kalafiora obieramy z liści. Nie wykrawamy środka, bo on trzyma nam kalafiora w całości. Całego kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy go, a następnie kroimy na centymetrowe plastry, które panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na patelni na klarowanym maśle na złoty kolor.
- Kalafiora podajemy z jajkiem sadzonym i ziemniakami z wody. Danie przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i koperkiem. Smacznego!