Hiszpańska zupa z kiełbasą chorizo

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski, świeża kolendra.

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Kiełbasę kroimy w plasterki i przesmażamy w rozgrzanym garnku. Cebulę i boczek kroimy w kosteczkę i dodajemy do kiełbasy. Wszystko smażymy około 5 minut.
  • Następnie do garnka dodajemy pokrojone w kostkę mięso z kurczaka, ziemniaki, oskórowane pomidory i przyprawy: oba rodzaje papryki, kmin i ziele angielskie. Wszystko mieszamy i smażymy na dużym ogniu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut.
  • Na końcu dodajemy do zupy odsączoną kukurydzę z czerwoną fasolą i posiekaną kolendrę. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy. Smacznego!

Dodaj komentarz