Golonka z indyka w piwie

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 2 godz. 30 min. Czas całkowity: 2 godz. 45 min.

Dzisiaj danie konkret! Prosty przepis na indyczą golonkę. Z tego przepisy mięso wychodzi soczyste z pyszną chrupiąca skórką. Polecam 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Olej mieszamy z sosem sojowym, przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Nacieramy mięso marynatą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym w którym będziemy piekli golonki. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • Na drugi dzień obieramy cebulę, kroimy na pół i dodajemy do mięsa. Podlewamy mięso piwem i dodajemy do niego ziele angielskie, listki laurowe. Golonki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 1,5 godziny. W czasie pieczenia mięso polewamy 3-4 razy marynatą spod golonek. Pieczemy, aż mięso będzie odchodziło od kości. Na ostatnie pół godziny odkrywamy mięso, aby skórka ładnie się opiekła.
  • Golonkę podajemy z ulubionymi dodatkami taki jak na przykład pieczone ziemniaki, surówka, musztarda francuska, chrzan. Smacznego!

Dodaj komentarz