Fasolka szparagowa z pomidorkami i fetą

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 25 min.

Bardzo łatwa i pyszna sałatka z fasolki szparagowej, pomidorków i sera. Polecam 🙂

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie. Czas gotowania około 8 minut. Po ugotowaniu odcedzamy.
  • Do rondla wlewamy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy ugotowaną fasolkę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki i listki bazylii. Wszystko krótko przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • Wykładamy na talerz i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę. Smacznego!

Dodaj komentarz