Fasolka szparagowa z pomidorkami i fetą
Bardzo łatwa i pyszna sałatka z fasolki szparagowej, pomidorków i sera. Polecam :)
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
10
minut
Czas całkowity:
25
minut
Składniki
-
300
g
fasolki szparagowej
-
250
g
pomidorków koktajlowych
-
3
tbsp
oliwy
-
2
ząbki czosnku
-
1/2
cup
liści bazylii
-
140
g
ser Favita
-
sól, pieprz
Wskazówki
-
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie. Czas gotowania około 8 minut. Po ugotowaniu odcedzamy.
-
Do rondla wlewamy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy ugotowaną fasolkę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki i listki bazylii. Wszystko krótko przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.
-
Wykładamy na talerz i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę. Smacznego!