Fasolka szparagowa z pomidorkami i fetą

Bardzo łatwa i pyszna sałatka z fasolki szparagowej, pomidorków i sera. Polecam :)
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 10 minut
Czas całkowity: 25 minut
Składniki
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 3 tbsp oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cup liści bazylii
  • 140 g ser Favita
  • sól, pieprz
Wskazówki
  1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie. Czas gotowania około 8 minut. Po ugotowaniu odcedzamy.
  2. Do rondla wlewamy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy ugotowaną fasolkę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki i listki bazylii. Wszystko krótko przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Wykładamy na talerz i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę. Smacznego!