Cukinia w serowej panierce

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Krążki cukinii w serowej panierce to pyszna letnia przekąska. Z dodatkiem sosu czosnkowego smakują wyśmienicie 🙂

.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos czosnkowy

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Cukinię myjemy i kroimy na około pół centymetrowe plasterki.
  • Przygotowujemy 3 miseczki do panierowania. Do pierwszej wsypujemy mąkę kukurydzianą, do drugiej wybijamy jajko, silimy i rozmącamy widelcem, do trzeciej wsypujemy bułkę tarta i starty ser. Krążki cukinii panierować kolejno: mąka kukurydziana- jajko- mąka kukurydziana- jajko- bułka tarta serem.
  • Krążki cukinii smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Podajemy ciepłe z sosem czosnkowy. Smacznego!

Dodaj komentarz