Ilość:
8 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 20 min.
Zapraszam na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z cukinią. Jest wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i żurawiny. Wspaniale smakuje z kawą w jesienne wieczory.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, cukier i ucierać mikserem. Następnie do jajecznej masy dodajemy mleko, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia, sodę, kakao i dalej mieszamy mikserem do połączenia składników (jeżeli ciasto jest bardzo gęste dodajemy więcej mleka).
- Następnie dodajemy startą ma jarzynówce cukinie (przed dodaniem należy odcisnąć sok) , orzechy włoskie i żurawinę. Wszystko mieszamy łyżką, aż bakalie będą rozprowadzone w cieście równomiernie. Ciasto przekładamy do podłużnej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.
-