Kategoria: Ciasta, Coś słodkiego
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
8 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
50 min.
Czas całkowity:
1 godz. 5 min.
Ciasto łatwe, szybkie i pyszne 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na ciasto jogurtowe
- Składniki na kruszonkę
- Owoce około 400 g (mogą być sezonowe lub mrożone np. borówki, maliny, jeżyny) Cukier puder do posypania
Wskazówki
- Składniki na kruszonkę zagniatamy dłońmi. Rozcieramy, aby powstały grudni o różnej wielkości. Kruszonkę odstawiamy do lodówki.
- W misie miksera umieszczamy jajka z cukrem i zaczynami miksować. Następnie dodajemy kolejno następujące składniki: olej, jogurt, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
-