Kategoria: Ciasta, Coś słodkiego
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
12 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 20 min.
U moich znajomych to ciasto nazywane jest salceson lub wiewiórka 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Jajka ucieramy z cukrem do białości. Powoli wlewamy olej cały czas miksując. Masę łączymy z przesianą mąką, sodą, kakao i cynamonem. Ciasto jest bardzo gęste. Na końcu dodajemy obrane jabłka pokrojone w drobną kosteczkę, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Ciasto wykładamy na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 °C z termoobiegiem przez około 50-60 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!