Kategoria: Przekąski, Sałatki, Walentynki
Sposób przyrządzenia: Pieczenie

Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 1 godz.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
1 godz. 15 min.
To sałatka, która świetnie smakuje, pięknie wygląda, a do tego jest bardzo łatwa w wykonaniu.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Sos
- Dodatkowo
Wskazówki
- Buraczki myjemy, osuszamy, nie obieramy. Układamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy pokrywą. Do pieczenia najlepiej wybierać buraki nieduże. Im mniejsze tym czas pieczenia krótszy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C (grzałka góra- dół). Małe buraczki pieczemy około 1 godziny, duże nawet do 2 godzin. Po wystudzeniu, buraczki obieramy i kroimy na bardzo cienkie plasterki
- Buraki rozkładamy na płaskim talerzu. Na środku układamy sałaty i listki. Polewamy sosem, posypujemy serem i orzechami. Smacznego!
Notatki
Proponuję, upiec buraczki dzień wcześniej, wtedy sałatkę przygotujesz błyskawicznie.