Carpaccio z buraka z kozim serem i orzechami

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 1 godz. 15 min.

To sałatka, która świetnie smakuje, pięknie wygląda, a do tego jest bardzo łatwa w wykonaniu.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje
    Sos
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Buraczki myjemy, osuszamy, nie obieramy. Układamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy pokrywą. Do pieczenia najlepiej wybierać buraki nieduże. Im mniejsze tym czas pieczenia krótszy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C (grzałka góra- dół). Małe buraczki pieczemy około 1 godziny, duże nawet do 2 godzin. Po wystudzeniu, buraczki obieramy i kroimy na bardzo cienkie plasterki
  • Buraki rozkładamy na płaskim talerzu. Na środku układamy sałaty i listki. Polewamy sosem, posypujemy serem i orzechami. Smacznego!

Notatki

Proponuję, upiec buraczki dzień wcześniej, wtedy sałatkę przygotujesz  błyskawicznie.

Dodaj komentarz