Kategoria: Ciasta
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie, Pieczenie
Ilość:
9 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 40 min.
Przyrządzanie:
1 godz. 30 min.
Czas całkowity:
2 godz. 10 min.
Wspaniałe ciacho, zniknęło tak szybko, że nie zdążyłam się nim nacieszyć. Puszysty biszkopt i delikatna pianka. Mus śliwkowy jak dla mnie super sprawa – czuć śliwki, a jednocześnie posmak kremowej śmietanki .
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na biszkopt
- Składniki na mus śliwkowy
- Dodatkowo
Wskazówki
-
- Śliwki bez rozmrażania umieszczamy w naczyniu żaroodporny i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C. Następnie śliwki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na gładki mus. Zmiksowane śliwki przelewamy do rondla, dodajemy cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.
-
Notatki
Użyłam kwadratowej blaszki 24cmx24cm.