Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski, świeża kolendra.
Wskazówki
- Kiełbasę kroimy w plasterki i przesmażamy w rozgrzanym garnku. Cebulę i boczek kroimy w kosteczkę i dodajemy do kiełbasy. Wszystko smażymy około 5 minut.
- Następnie do garnka dodajemy pokrojone w kostkę mięso z kurczaka, ziemniaki, oskórowane pomidory i przyprawy: oba rodzaje papryki, kmin i ziele angielskie. Wszystko mieszamy i smażymy na dużym ogniu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut.
- Na końcu dodajemy do zupy odsączoną kukurydzę z czerwoną fasolą i posiekaną kolendrę. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy. Smacznego!