Kategoria: Dania mączne
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Spaghetti alla puttanesca to makaron dla zabieganych 🙂
Podstawowym założeniem tego dania jest jego prostota i szybkość przygotowania. Jeśli macie wszystkie składniki w domu, to obiad będzie gotowy w 20 minut. Tylko tyle potrzeba, by cieszyć się pysznym, pełnym aromatu makaronem.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- W dużym garnku gotujemy wodę, solimy, wkładamy makaron i gotujemy al dente.
- W czasie w którym gotuje się makaron przygotowujemy sos. W głębokiej patelni na oliwie podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek. Dodajemy pokrojone fileciki anchois i smażymy dalej. Następnie dodajemy odcedzone pokrojone oliwki i smażymy dalej, na końcu dodajemy kapary i przyprawy: oregano i płatki chili. Wszystko zalewamy pomidorami z puszki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą.
-