Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Smaczna, letnia sałatka z bobem, kiełbaską chorizo i boczniakami. Sałatka z charakterem, pełna smaku, aromatu i lekko pikantna.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- W rondelku gotujemy osoloną wodę, wrzucamy bób i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy, płuczemy pod zimną wodą i obieramy ze skórki. Chorizo obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Czosnek drobno siekamy.
- Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy chorizo i smażymy, aż kiełbasa się lekko wytopi. Dodajemy czosnek i bób oraz boczniaki porozrywane na mniejsze kawałki. Wszystko smażymy przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalewamy octem oraz doprawić solą i pieprzem, mieszamy. Dusimy na małym ogniu jeszcze przez chwilę.
-