Kategoria: Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie

Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 40 min.
Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się wspaniale prezentować i wyśmienicie smakować? Sprawdź przepis na ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą!
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Ziemniaki myjemy wraz ze skórką kroimy na półtora centymetrowe plastry. Układamy na folii wysmarowanej masłem i dokładnie zawijamy. Pieczemy na grillu około 30 minut.
- Do miski wkładamy twaróg i rozkruszamy go widelcem, dodajemy śmietanę, posiekaną drobno cebulę i czosnek. Doprawimy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki.
- Wędzoną makrelę obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy oście, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.
-