Ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min.

Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się wspaniale prezentować i wyśmienicie smakować? Sprawdź przepis na ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą!

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Ziemniaki myjemy wraz ze skórką kroimy na półtora centymetrowe plastry. Układamy na folii wysmarowanej masłem i dokładnie zawijamy. Pieczemy na grillu około 30 minut.
  • Do miski wkładamy twaróg i rozkruszamy go widelcem, dodajemy śmietanę, posiekaną drobno cebulę i czosnek. Doprawimy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki.
  • Wędzoną makrelę obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy oście, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.
  • Na upieczone ziemniaki wykładamy sos serowy, kawałki makreli, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz