Ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą

Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się wspaniale prezentować i wyśmienicie smakować? Sprawdź przepis na ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą!
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 40 minut
Składniki
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 50 g masła
  • 150 g sera twarogowego
  • 200 ml kwaśnej gęstej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 wędzona makrela
  • sól, pieprz, szczypiorek
Wskazówki
  1. Ziemniaki myjemy wraz ze skórką kroimy na półtora centymetrowe plastry. Układamy na folii wysmarowanej masłem i dokładnie zawijamy. Pieczemy na grillu około 30 minut.
  2. Do miski wkładamy twaróg i rozkruszamy go widelcem, dodajemy śmietanę, posiekaną drobno cebulę i czosnek. Doprawimy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki.
  3. Wędzoną makrelę obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy oście, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.
  4. Na upieczone ziemniaki wykładamy sos serowy, kawałki makreli, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!