Ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą
Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się wspaniale prezentować i wyśmienicie smakować? Sprawdź przepis na ziemniaki z twarogiem i wędzoną makrelą!
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
40
minut
Składniki
-
1/2
kg
młodych ziemniaków
-
50
g
masła
-
150
g
sera twarogowego
-
200
ml
kwaśnej gęstej śmietany
-
3
ząbki czosnku
-
1
mała cebula
-
1
wędzona makrela
-
sól, pieprz, szczypiorek
Wskazówki
-
Ziemniaki myjemy wraz ze skórką kroimy na półtora centymetrowe plastry. Układamy na folii wysmarowanej masłem i dokładnie zawijamy. Pieczemy na grillu około 30 minut.
-
Do miski wkładamy twaróg i rozkruszamy go widelcem, dodajemy śmietanę, posiekaną drobno cebulę i czosnek. Doprawimy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki.
-
Wędzoną makrelę obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy oście, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.
-
Na upieczone ziemniaki wykładamy sos serowy, kawałki makreli, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!