Zapiekanki

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 40 min.

Sprawdzony przepis na domowe zapiekanki z masą pieczarkowo-jajeczną i oczywiście z podwójnym serem 🙂 Idealne na kolację!

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy grzyby i smażymy, aż woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy do wystudzenia,
  • Do miski wybijamy jajka, dodajemy przesmażone pieczarki i starty ser - wszystko dokładnie mieszamy. Bagietki kroimy na pół, smarujemy masłem i nakładamy farsz. Na wierzchu układamy kawałki mozzarelli i posypujemy przyprawą do pizzy.
  • Zapiekanki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 185°C przez ok 15-20 minut. Przed podaniem polewamy ulubionym sosem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz