Walentynkowe latte

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min.

Zrób komuś dzień dobry 🙂 polecam nie tylko w Walentynki.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Mrożone maliny wkładamy do mikrofalówki na 1 minutę, rozgniatamy widelcem. Napełniamy około 1/4 szklanki rozgniecionymi malinami.
  • Rozpuszczamy białą czekoladę. Dodajemy do niej śmietanę, aby była bardziej płynna. Malinową masę zalewamy gorącą białą czekoladą.
  • Następnie napełniamy szklankę spienionym mlekiem. Możemy to zrobić bezpośrednio z ekspresu do kawy lub spienić mleko za pomocą spieniacza ręcznego lub elektrycznego i wlać ostrożnie mleko do szklanki.
  • Zaparzamy espresso. Wlewamy je do szklanki w sam środek puszystej mlecznej piany, najlepiej lejąc małym strumieniem na odwróconą łyżkę. Smacznego!

Dodaj komentarz